TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

kcitak kcitak 17.04.2008 08:42:00
Kaşıkcı ile ilgili son günlerde Sn.Ömer Furtun dan çok güzel fotoğraf ve bilgiler geldi.Bunları tür sayfasına ekledim.Bu türle ilgili ilave tartışma ve bilgilendirme için bu konuyuda kullanabiliriz.

nayko nayko 25.05.2012 09:40:00

Kaşıkçılar, adlarını çok uzun, ucu iyice yassılaşmış yayvan gagalarından alırlar. Bu gagalarını kullanarak çamurları karıştırır, küçük balıkları, solucanları ve kabukluları avlarlar. Kaşıkçılar, akrabaları olan leylek, aynak ve balıkçıl gibi uzun boyunlu, uzun bacaklı ve genellikle beyaz renklidirler. Yavaş uçarlar, uçarken de ayaklarını geriye, boyunlarını ileriye doğru uzatırlar. Sığ sularda, sazlı bataklıklarda yavaş yavaş, gagalarının ucu çamura batık şekilde dolaşır, başlarını sağa sola sallayarak avlanırlar.

Koloniler halinde yaşayıp üreyen bu kuşlar, kışı sıcak ülkelerde geçirir. Yuvaları çoğunlukla sık sazlıklarda, bazen ağaçların üzerindedir. Dişi, saz sapları, dal parçaları ve otlardan yapılmış geniş yuvaya kahverengi benekli dört beyaz yumurta bırakır. Yumurtadan çıkan yavrular bir süre sonra gagalarını anne ve babalarının agızlarının içine sokup kursaklarındaki yiyeceklerle beslenirler.

sfenks sfenks 28.03.2011 23:10:00

2010 Temmuz ayında Sinop Sarıkum da uzaktanda olsa gözlemledim bir adet. Burada kaydı varmıydı bilmiyorum ama fotoğrafıda tür listemde bulunuyor.Saygılarımla

karapençe karapençe 28.10.2010 23:46:00

Bçekmece gölü nüde eklyebilirsiniz.

riyatg riyatg 8.02.2009 17:06:00

Kaşıkçı Göksu deltasında az sayıda kışlamakta,selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT